Solskjaer mengalu-alukan persaingan antara penjaga gawang De Gea dan Henderson | Sukan

Solskjaer mengalu-alukan persaingan antara penjaga gawang De Gea dan Henderson |  Sukan

[ad_1]

Spekulasi telah meningkat untuk masa depan David De Gea, 30 tahun, yang belum memulakan pertandingan sejak seri 0-0 dengan Chelsea pada 28 Februari. - Gambar AFP
Spekulasi telah meningkat untuk masa depan David De Gea, 30 tahun, yang belum memulakan pertandingan sejak seri 0-0 dengan Chelsea pada 28 Februari. – Gambar AFP

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


LONDON, 7 April – Ole Gunnar Solskjaer menyambut baik “persaingan sihat” untuk jersi penjaga gol Manchester United antara David de Gea dan Dean Henderson.

Spekulasi telah berkembang untuk masa depan De Gea yang berusia 30 tahun, yang belum memulakan pertandingan sejak seri 0-0 dengan Chelsea pada 28 Februari.

Bekas bintang Atletico Madrid, yang sebelumnya menjadi pemain nombor satu di Old Trafford dan dibatasi 45 kali oleh Sepanyol, telah dikaitkan dengan perpindahan ke Atletico, Real Madrid atau Paris Saint-Germain.

Pengurus United, Solskjaer, berbicara pada malam pertama pusingan suku akhir Liga Europa pasukannya menentang pasukan Sepanyol Granada, membincangkan nilai persaingan dalam skuad.

“Apabila anda menjadi sebahagian daripada Man United, akan selalu ada pemain yang masuk dan mereka tidak hanya di sana untuk mengisi skuad,” katanya.

“Saya berada di sana sebagai penyerang ketika kami menandatangani banyak penyerang teratas seperti (Wayne) Rooney, (Teddy) Sheringham, (Dwight) Yorke. Tetapi saya ingin menunjukkan kepada pengurus bahawa saya masih mempunyai peranan.

“David (De Gea) telah 10 tahun hebat di Man United. Sergio (Romero) mungkin bermain lebih sedikit permainan daripada yang sepatutnya. Dean masuk dan dia mahu bermain. Ini adalah persaingan yang sihat. “

Solskjaer berkata kedua-dua penjaga gol senang duduk di bangku simpanan jika yang lain mengangguk.

“Setiap kali saya cuba menjelaskan kepada pemain mengapa mereka tidak bermain, perbincangan itu tetap bersifat peribadi,” kata pemain Norway itu.

“David (de Gea) telah menjadi penjaga gol utama dan masih merupakan penjaga gol utama. Saya sangat selesa bermain dengan David atau Dean dan saya gembira kerana kedua-duanya gembira menjadi pemain bawah tanah. “

Liga Europa adalah harapan terakhir United untuk meraih gelaran perak musim ini dan Solskjaer berharap penyerang Marcus Rashford dapat memainkan peranan dalam perlawanan tandang.

Pemain berusia 23 tahun itu dilepaskan pada babak kedua kemenangan 2-1 Ahad menentang Brighton tetapi cukup cergas untuk melatih hari ini.

“Marcus sedang dalam perjalanan dan kami harus membuat keputusan esok jika dia bermula atau berada di bangku simpanan,” kata Solskjaer. “Saya tidak fikir dia akan menjadi lelaki 90 minit.” – AFP

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS