Peguam Kamara mengatakan polis UK berusaha untuk mendakwa Kudela | Sukan

Peguam Kamara mengatakan polis UK berusaha untuk mendakwa Kudela |  Sukan

[ad_1]

Slavia Prague Ondrej Kudela bertengkar dengan Rangers 'Glen Kamara di Stadium Ibrox 18 Mac 2021. - Gambar Reuters
Slavia Prague Ondrej Kudela bertengkar dengan Rangers ‘Glen Kamara di Stadium Ibrox 18 Mac 2021. – Gambar Reuters

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


LONDON, 15 April – Polis Scotland berusaha untuk menuntut pertahanan Slavia Prague, Ondrej Kudela kerana menyalahgunakan Glen Kamara secara ras dalam pertemuan Liga Europa bulan lalu, kata peguam tengah pemain Rangers itu hari ini.

Kamara mengadu didera secara ras oleh Kudela semasa perlawanan kedua seri 16 terakhir di mana Rangers disingkirkan dan badan bola sepak Eropah, Uefa melarang pemain pertahanan Czech itu untuk 10 perlawanan semalam.

“Hari ini Police Scotland mengesahkan bahawa kes terhadap Ondrej Kudela telah diserahkan kepada Jaksa Fiskal untuk dipertimbangkan, yang berkaitan dengan pertandingan yang dimainkan antara Rangers dan Slavia Prague pada 18 Mac,” kata peguam Kamara, Aamer Anwar dalam satu pernyataan.

“Polis percaya mereka memiliki cukup bukti untuk tuduhan jenayah ‘perilaku yang diperburuk secara rasis’ oleh Kudela terhadap Glen Kamara,” kata Anwar.

Kudela boleh didenda atau bahkan dijatuhkan hukuman penjara sehingga enam bulan bagi kedua-duanya jika didapati bersalah, kata Anwar.

Polis Scotland diharapkan dapat menyoal Kudela ketika dia akan melakukan perjalanan ke London untuk bermain dengan Arsenal pada suku akhir minggu lalu, tetapi klub mengatakan dia tidak sesuai untuk melakukan perjalanan, dengan Uefa memberikannya penggantungan sementara satu perlawanan beberapa jam kemudian.

“Sangat mengecewakan bahawa hingga kini Mr Kudela gagal bekerjasama dengan Police Scotland, tidak menghadiri wawancara polis, dan gagal memberikan pernyataan penuh kepada Police Scotland,” tambah Anwar.

“Kami sangat mendesak Mr Kudela untuk bekerjasama dengan para petugas yang menjalankan penyelidikan mereka atas tuduhan melakukan jenayahnya.”

Reuters tidak dapat segera menghubungi peguam Kudela untuk memberi komen.

Sementara Kudela mengatakan bahwa dia “terkejut” dengan keputusan UEFA, Presiden Slavia Jaroslav Tvrdik mengatakan klub menghormati keputusan itu dan meminta maaf kepada Kamara untuk “situasi yang jelas telah menimbulkan kesulitan kepadanya dan rakan sepasukannya”. – Reuters

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS