City kekal ‘segar’ untuk pertarungan empat kali ganda selepas Dortmund ketakutan, kata Foden | Sukan

City kekal ‘segar’ untuk pertarungan empat kali ganda selepas Dortmund ketakutan, kata Foden |  Sukan

[ad_1]

Pemain pertahanan Dortmund, Manuel Akanji bersaing dengan Phil Foden dari Manchester City semasa perlawanan bola sepak suku akhir Liga Juara-Juara UEFA di Stadium Etihad di Manchester, barat laut England, 6 April 2021. - Gambar Bernama
Pemain pertahanan Dortmund, Manuel Akanji bersaing dengan Phil Foden dari Manchester City semasa perlawanan bola sepak suku akhir Liga Juara-Juara UEFA di Stadium Etihad di Manchester, barat laut England, 6 April 2021. – Gambar Bernama

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


MANCHESTER, 7 April – Phil Foden mengatakan Manchester City tetap segar dan bersedia untuk berjuang untuk empat kali ganda setelah menjaringkan gol lewat untuk memberi mereka kelebihan menentang Borussia Dortmund di suku akhir Liga Juara-Juara mereka.

Foden menyerang pada minit ke-90 untuk memberikan kemenangan sukar kepada pendahulu Liga Perdana Inggeris pada aksi pertama di Stadium Etihad semalam, beberapa minit selepas Marco Reus kelihatan seri untuk pasukan Jerman.

“Kadang-kadang sukar, mental dan kaki anda juga, setelah kembali dari pemain antarabangsa, tetapi kami mempunyai banyak pemain dalam skuad yang segar dan bersedia untuk bermain,” kata pemain tengah berusia 20 tahun, Foden.

“Pengurus bergilir dan jadi kami sudah bersedia dan saya fikir sebagai pasukan kami melakukan dengan cemerlang. Kami berjuang untuk semua yang kami mampu dan akan berjuang hingga akhir. ”

City kini telah memenangi 27 dari 28 perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan dan terus berada dalam perjalanan untuk penyingkiran bersejarah Liga Juara-Juara, Liga Perdana, Piala FA dan Piala Liga.

Tetapi mereka gagal melampaui lapan terakhir di Liga Juara-Juara di setiap empat musim Pep Guardiola yang sebelumnya bertugas dan harus menggali kemenangan mereka menentang Dortmund.

Kevin De Bruyne memberikan pasukan tuan rumah memimpin babak pertama dan mereka memastikan penyerang Dortmund, Erling Braut Haaland, yang didambakan oleh kelab-kelab ternama Eropah, agak sunyi sehingga dia mengalahkan Reus pada minit ke-84.

Foden mempunyai kata terakhir ketika jam berjalan, tetapi gol tandang untuk Dortmund masih dapat membuktikan penting.

“Itu melegakan,” katanya. “Kami mempunyai banyak peluang tetapi pada akhirnya saya gembira dapat menjaringkan gol dan membantu pasukan dalam masa yang genting.

“Tetapi tentunya mereka adalah pasukan yang hebat. Mereka akan mempunyai mantra di mana mereka memiliki bola juga dan itu akan menjadi permainan yang sangat menarik di leg kedua.

“Mereka cemerlang – banyak pemain muda, bertenaga. Mereka boleh berada di dalam kotak dengan tiga hantaran sehingga mereka sangat berbahaya. Kita mesti terus fokus selama 90. “

Sebelum perjalanan Rabu depan ke Dortmund, City menjadi tuan rumah Leeds pada hari Sabtu, yang ingin mengambil langkah lain untuk merebut gelaran Liga Perdana ketiga dalam empat tahun. – AFP

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS