Barty maju di Charleston ketika Kenin jatuh | Sukan

Barty maju di Charleston ketika Kenin jatuh |  Sukan

[ad_1]

Barty hanya memerlukan 61 minit untuk menghantar Doi yang berada di ranking ke-77 Jepun.  - Gambar Reuters
Barty hanya memerlukan 61 minit untuk menghantar Doi yang berada di ranking ke-77 Jepun. – Gambar Reuters

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


MIAMI, 8 April – Pemain nombor satu dunia Ashleigh Barty mara ke pusingan ketiga kejohanan gelanggang tanah liat WTA di Charleston Rabu, memenangi enam perlawanan terakhir dalam kemenangan 6-2, 6-1 ke atas Misaki Doi.

Barty dari Australia tiba di Charleston dengan kemenangan baru di Terbuka Miami yang berprestij, di mana dia berjaya mempertahankan gelaran WTA untuk pertama kalinya.

Selepas selamat tinggal di pusingan pertama, dia membuat penyesuaian cepat ke tanah liat hijau di Charleston, hanya memerlukan 61 minit untuk menghantar Doi di ranking ke-77 Jepun.

“Ini adalah pemulihan cepat dari Miami, hanya menjalani latihan selama beberapa jam,” kata Barty, yang belum pernah bermain di tanah liat apa pun sejak kemenangan Terbuka Perancis 2019. “Saya dengan jujur ​​berharap saya tidak tersandung dan jatuh untuk meluncur.

“Tetapi ia kembali secara semula jadi,” katanya.

Ini adalah satu lagi kemunduran bagi pemain pilihan kedua Amerika, Sofia Kenin, yang jatuh dalam tiga set kepada ranking ke-79, Lauren Davis.

Davis menggunakan campuran tembakan untuk mengalahkan kemenangan 4-6, 6-3, 6-4 ke atas Kenin yang berada di kedudukan keempat, mencatat kemenangan karier ketiganya ke atas lima pemain teratas.

“Saya berjuang sedikit di set pertama dan setengah dengan servis saya, seperti hanya memukul bola terlalu rata,” kata Davis. “Kemudian saya mula berfikir sedikit. Saya mendapati bahawa dia tidak terlalu gemar dengan bola tinggi, jadi saya benar-benar memanfaatkannya. “

Kenin memenangi Terbuka Australia 2020 dan naib juara pada Terbuka Perancis 2020 yang dijadualkan semula pada bulan Oktober, tetapi dia telah berjuang pada tahun 2021.

Dia tersingkir dari pertahanan gelaran Terbuka Australia pada pusingan kedua, kemudian keluar pada awal Phillip Island Trophy sebelum menjalani pembedahan usus ketika masih di Australia.

Dia berjaya keluar dari Miami pada pusingan ketiga. – AFP

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS